AsusZenWatch - asistentul meu personal in sport

BY staredespirit No comments

 Totul a inceput in ziua in care al meu sot, descoperind si el in sfarsit  Facebook-ul , ma intreaba “noi de ce nu postam poze din vacanta? Toti colegii se lauda cu locurile pe care le-au vizitat “.

  Asa ca, la indemnul acelor membri ai familiei care sufera de vedetism, am postat si eu cateva poze din ultimul concediu. Comentariile fostilor colegi de facultate nu au intarziat sa apara “ ce bine arati, esti mai rotunjoara acum” , “ tu esti, nici nu te-am recunoscut “, “ eh, ce conteaza cateva kg in plus, tu sa fii sanatoasa “…

  Ce a urmat ? Nervi descarcati pe sot, care in incercarea de a drege busuiocul imi zice ”lasa, draga, ca eu te plac si asa grasuta” .Univers prabusit ! Moral la pamant ! Stima de sine zero !

  Am zacut eu cateva zile,  mi-am inecat amarul intr-o sticla de pepsi (light, da !)  am devorat si ultimele pungi de tortilla chips, facand luna borcanul de Sauce Barbeque Smoky Texas, pana mi-am zis:  gata , nu se mai poate, de maine ma apuc de sport. 

  Martor la inceputurile mele in ale sportului, la supliciile prin care am trecut in lupta cu kilogramele si pana sa ajung la forma fizica dorita, mi-a fost Mr. ZenWatch, asa cum imi place mie sa-i zic minunatiei mele de Smartwatch Asus ZenWatch




  Fiind confortabil de purtat oriunde si integrand totodata senzori sofisticati, Mr. ZenWatch mi-a monitorizat activitatea fizica, ajutandu-ma sa-mi recapat si sa-mi mentin un stil de viata sanatos si echilibrat. El fiind si consilerul meu personal pe probleme de sport, a fost alaturi de mine la prima cursa din jurul lacului Ciuperca, lac care avea disponibila o pista recent construita cu o lungime de 2,7 km.  Sa tot alergi, nu !?
  Pe prima suta de metri am alergat atat de tare, ca al meu sot care ma urmarea de pe bancuta, striga la mine " iubitaaa, mai incet, ce te crezi Usain Bolt in varianta feminina ?" De fapt, nici nu mai era nevoie sa-mi zica sa incetinesc, ca picioarele mele deja incepusera sa-mi tremure bezmetic, mai ceva ca piftia neinchegata de la Craciun, un ochi  mi se zbatea ( semn rau, as fi gandit in alte conditii, acum neuronul era in agonie, se scurtcircuitase saracul ) ... nici zambetul cu care pornisem cursa numai era zambet , ci se transformase intr-un ranjet . 
  Ce mai, nimic nu mai functiona, decat asistentul meu personal Mr. ZenWatch isi facea datoria 



  
  Doar el mititelul, cu al lui senzor Bio m-a ajutat, in absolut toate incercarile mele de a-mi depasi conditia fizica,  la cresterea nivelului de relaxare si scaderea nivelului de stres. Ei bine, acest senzor masoara nivelul de relaxare oferind un punctaj usor de inteles (chiar si de catre cineva cu neuronul scurtcircuitat, ca mine) datorita interfetei usor fiendly. In urma acestui punctaj oferit de senzorul bio, ZenWatch imi ofera sfaturi pentru reducerea stresului si cresterea nivelului de relaxare. Senzorul Bio impreuna cu aplicatia ASUS ZenUI Welness imi ofera statistici detaliate dar usor de citit in legatura cu numarul de pasi, durata de purtare a ceasului, ritm cardiac, calorii arse si nivelul de relaxare avut de-a lungul timpului. 
  Este adevarat ca la capitolul relaxare excelez, mai ales ca am incercat sa ma initiez si in tainele yoga, iar cand zic yoga nu ma refer la acele pozitii complicate gen pus piciorul dupa ceafa, ca parca ma si vedeam sunand la descarcerare , cu piciorul imbarligat de dupa gat. Ma refer la pozitii mai simple, usor de executat , gen "scandura"(desi numai scandura nu sunt eu, ci mai degraba butuc, dar aici vorbim de altceva), "postura muntelui", " postura copilului", "postura scaunului", ceva de genul: 


  Citisem eu ca yoga incurajeaza relaxarea și ajuta la niveluri mai scazute de cortizol, hormonul stresului , asa ca l-am pus in functiune pe Mr. ZenWatch si da-i cu yoga, dar la sala de data asta, de trei ori pe saptamana, combinat cu un program de pilates.
  Dupa trei luni de efort sustinut, sportul nu mi se mai pare o corvoada, am reusit sa dau jos cele cateva kilograme in plus, ma simt mai relaxata si cu mintea limpede. Martor imi este Mr.ZenWatch care cu ajutorul aplicatiei  ASUS ZenUI Wellness imi sintetizeaza statisticile si imi prezinta grafice la sfarsitul fiecarei saptamani, oferindu-mi informatii importante pentru reglarea unui stil de viata sanatos. 
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu